Eredivisie Voetbal Quiz

De Eredivisie Voetbal Quiz

Klik op het antwoord van jouw keuze. Maar denk wel goed na voor je klikt, want je kunt niet terug!

Win een iPad 3

Alle deelnemers aan deze quiz maken gratis kans op een iPad 3. (meer info)Over de Eredivisie Voetbal Quiz

In deze quiz moet jij 10 multiple choice vragen beantwoorden over de Eredivisie. Als je niet door je (voetbal)vrienden wilt worden uitgelachen moet je minimaal 70 punten scoren. Vanaf 90 punten ben je een échte kenner.

De eredivisie is de hoogste voetbalafdeling in Nederland. Ieder seizoen wordt hierin gestreden om het landskampioenschap betaald voetbal. De eredivisie is opgericht in 1956, 2 jaar na de introductie van het betaald voetbal in Nederland. De eredivisie is een landelijke competitie die regelmatig van naam is veranderd door de verschillende sponsoren. Zo was de naam in 2000 “KPN Eredivisie” en in 2002 werd het de “Holland Casino Eredivisie”. Sinds 2005 is de officiële naam echter weer gewoon “Eredivisie”.

Naast het kampioenschap wordt er in de eredivisie ook gestreden voor tickets voor Europees voetbal. En in de onderste regionen wordt gevochten voor lijfsbehoud. De nummer laatst degradeert namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie. Daar staat tegenover dat de kampioen van de eerste divisie promoveert naar de eredivisie. De clubs in de eredivisie veranderen dus ieder jaar.

Geef deze Quiz een beoordeling: [starrater tpl=10]
Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email