Olympische Spelen Quiz

De Olympische Spelen Quiz

Klik op het antwoord van jouw keuze. Maar denk wel goed na voor je klikt, want je kunt niet terug!

Win een iPad 3

Alle deelnemers aan deze quiz maken gratis kans op een iPad 3. (meer infoOver de Olympische Spelen Quiz

De Olympische Spelen zijn een internationale sportmanifestatie. Er doen duizenden atleten aan uiteenlopende sporten mee. De twee versies, de Zomerspelen en de Winterspelen, worden elk om de vier jaar worden gehouden.

De Zomerspelen werden voor het eerst officieel georganiseerd in Athene (Griekenland). Dit was in 1896. De Winterspelen daarentegen bestaan ‘pas’ sinds 1924 toen ze in Chamonix (Frankrijk) werden gehouden. Dat zelfde jaar werden de Zomerspelen in Parijs (Frankrijk) georganiseerd. Door het grote succes van deze Winterspelen werd er toen besloten om voortaan de Winterspelen iedere 4 jaar afzonderlijk van de Zomerspelen te organiseren.

Oudheid

De originale Olympische Spelen werden gehouden in de oude Griekse stad Olympia. Waar de naam Olympische Spelen dus ook van afkomstig is. Deze Spelen worden traditioneel in 776 v. Chr geplaatst en zouden tot 393 n. Chr ononderbroken worden gehouden. Vanaf dat jaar werden de “Heidense Spelen” echter door Keizer Theodosius I verboden.

Olympisch Vuur

De originele Spelen waren verbonden aan Zeus, de Griekse oppergod. Voor zijn tempel in Olympia werden op het hoofdaltaar 100 ossen verbrand. Dit vuur werd brandende gehouden gedurende de Spelen. De vlam ervan werd, net als alle andere offers, aangestoken met het heilige vuur van de godin Hestia.

Geef deze Quiz een beoordeling: [starrater tpl=10]

Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email