Tour de France Quiz

De Tour de France Quiz

Klik op het antwoord van jouw keuze. Maar denk wel goed na voor je klikt, want je kunt niet terug!

Win een iPad 3

Alle deelnemers aan deze quiz maken gratis kans op een iPad 3. (meer infoOver de Tour de France Quiz

De Tour de France, of in het Nederlands de “Ronde van Frankrijk” is een meerdaagse wielerwedstrijd die voor het grootste deel door Frankrijk voert. Samen met de rondes van Italië en Spanje is zij één van de drie Grote Rondes. De Tour de France wordt echter van deze drie wel gezien als de meest prestigieuze ronde. Ook krijgt de Tour de France in Nederland veruit de meeste aandacht ten opzichte van de andere wielerrondes.

De Tour de France is ontstaan in 1903 en kent een zeer rijke geschiedenis. Van grote kampioenen en heroïsche overwinningen tot doping perikelen en sterfgevallen. Iedere Tour kent zijn eigen verhaal.

De Tour, in het Frans bijgenaamd “La Grande Boucle” wordt verreden in Juli en duurt 3 weken. Veel Nederlanders zitten deze 3 weken aan de buis gekluisterd of reizen speciaal af naar Frankrijk.

In de Tour Quiz kunnen de echte liefhebbers zich onderscheiden! Scoor minimaal 70 punten om te bewijzen dat jij een kenner bent op het gebied van de Tour de France en zijn rijke historie.

Geef deze Quiz een beoordeling: [starrater tpl=10]

Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email